Video
/
Kok
Materialeliste
- Fløde (1 liter)
- Æggeblommer (10 stk.)
- Frugtfarve
- Flormelis (175 gr.)
- Vaniljesukker
- Chokolade
Redskaber
- Piskeris (el-pisker)
- Vægt
- Hakkemaskine
- Skeer
- Dejskaber
- Forme
- 2-3 skåle
- Fryser
BØRNESVENDEBREV
Barnet har lært om
- at anvende korrekte køkkenredskaber (skåle, piskeris, Vægt)
- afvejning af ingredienser
- røre- og vendeteknik
- is fremstillingens processer
Fremgangsmåde: Vaniljeis
Sådan gør du
- Find vægten, en skål og flormelis frem. Hæld forsigtigt 175 gr. flormelis op i skålen.
- Find da æggeblommerne frem og hæld alle 10 stk. op i skålen, ovenpå flormelis.
- Find da vaniljesukkeret frem og hæld 6 tsk. op i skålen.
- Pisk det i 6-8 min. med el-pisker ,indtil du kan se det skifter til lysere farve.
- Find da en ny skål frem og hæld fløden (1 L.) op i skålen.
- Pisk nu fløden til den får rette konsistens.
- Du har nu dine to blandinger klar til at blive vendt sammen. Her kan du vælge at blande sammen i skålen hvor flødeskummen er pisket, eller vælge at tage en ny lidt større skål frem og hælde flødeskummen over i.
- Tag nu dejskraberen og skålen med den første blanding og hæld forsigtigt lidt ad gangen ned til flødeskummet.
- Her er det vigtigt at du ‘vender’ blandingerne sammen, uden at rører rundt. For sår får du slået luften ud af blandingen.
- Isen er nu lavet klar til at blive hældt op i formene og sat i fryseren.
Kreativ opgave!
Når isen er klar, hvordan vil du da servere den på den flotteste eller sjoveste måde?
