Video /

Kok

Share
Barnet får erfaring med at lave en lækker vaniljeis gennem hele processen fra valg og afvejning af ingredienser til røre- og vendeteknikker for, at isen får den nødvendige fylde inden den fryses.

Materialeliste

  • Fløde (1 liter)
  • Æggeblommer (10 stk.)
  • Frugtfarve
  • Flormelis (175 gr.)
  • Vaniljesukker
  • Chokolade

Redskaber

  • Piskeris (el-pisker)
  • Vægt
  • Hakkemaskine
  • Skeer
  • Dejskaber
  • Forme
  • 2-3 skåle
  • Fryser

Hent fremgangsmåde til print

BØRNESVENDEBREV

Barnet har lært om

  • at anvende korrekte køkkenredskaber (skåle, piskeris, Vægt)
  • afvejning af ingredienser
  • røre- og vendeteknik
  • is fremstillingens processer

Fremgangsmåde: Vaniljeis

 

Sådan gør du

  • Find vægten, en skål og flormelis frem. Hæld forsigtigt 175 gr. flormelis op i skålen.
  • Find da æggeblommerne frem og hæld alle 10 stk. op i skålen, ovenpå flormelis.
  • Find da vaniljesukkeret frem og hæld 6 tsk. op i skålen.
    • Pisk det i 6-8 min. med el-pisker ,indtil du kan se det skifter til lysere farve.
  • Find da en ny skål frem og hæld fløden (1 L.) op i skålen.
    • Pisk nu fløden til den får rette konsistens.
    • Du har nu dine to blandinger klar til at blive vendt sammen. Her kan du vælge at blande sammen i skålen hvor flødeskummen er pisket, eller vælge at tage en ny lidt større skål frem og hælde flødeskummen over i.
  • Tag nu dejskraberen og skålen med den første blanding og hæld forsigtigt lidt ad gangen ned til flødeskummet.
    • Her er det vigtigt at du ‘vender’ blandingerne sammen, uden at rører rundt. For sår får du slået luften ud af blandingen.
  • Isen er nu lavet klar til at blive hældt op i formene og sat i fryseren.

Kreativ opgave! 

Når isen er klar, hvordan vil du da servere den på den flotteste eller sjoveste måde?

Kreativ opgave Grafik